OliveMagazine

Pepparkarkor, σουηδικά μπισκότα με τζίντζερ

Pepparkarkor, σουηδικά μπισκότα με τζίντζερ

Μερίδες:για 20-25 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 160γρ. βούτυρο
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50ml γάλα πλήρες
  • 320γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4χιλ. και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει. Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και την κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού ή άλλο της επιλογής σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, (ανάλογα το φούρνο). Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν τα μπισκότα.

Tips

Αν θέλετε να τα γλασάρετε, λιώνετε σε μπεν μαρί 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, την αφήνετε να γίνει χλιαρή και βουτάτε την πάνω πλευρά των μπισκότων ένα ένα στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνετε να στεγνώσει και να σφίξει καλά πριν τα σερβίρετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr