onion salsa

clock icon
45'

Περουβιανή σαλάτα με κρεμμύδι, πιπεριά και μοσχολέμονο

Υλικά

  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 1-2 καυτερές πιπεριές jalapeño, χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό μοσχολέμονου
  • 1 κουτ. της σούπας ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι

Οι Περουβιανοί την χρησιμοποιούν πολύ συχνά ως συνοδευτικό στα σάντουιτς, κυρίως αυτά που περιέχουν χοιρινό. Το μοσχολέμονο προσθέτει μια μοναδική δροσερή γεύση, που γλυκαίνει το κρεμμύδι και ζωντανεύει το πιάτο.

Μουλιάζετε τα κρεμμύδια σε καλά αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα σκουπίζετε ελαφρώς.
Ανακατεύετε τα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα συστατικά. Καλύπτετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Την αποθηκεύετε στο ψυγείο για μέχρι και 2 μέρες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε τα κρεμμύδια σε καλά αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα σκουπίζετε ελαφρώς.

Βήμα 2

Ανακατεύετε τα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα συστατικά. Καλύπτετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Βήμα 3

Την αποθηκεύετε στο ψυγείο για μέχρι και 2 μέρες.