OliveMagazine

Pico de Gallo, η διάσημη μεξικάνικη salsa

Pico de Gallo, η διάσημη μεξικάνικη salsa

Μερίδες:για 1 μεγάλο μπολ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 12 μεγάλες ντομάτες βελανίδια
  • 2 φλιτζάνια φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 2-3 πιπεριές χαλαπένιο
  • χυμό από ½ λάιμ
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε σε μικρά καρεδάκια -όσο μπορείτε ίσα μεταξύ τους- τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.

Κόβετε τις πιπεριές χαλαπένιο στη μέση, κατά μήκος, αφαιρείτε όλα τα σποράκια και τις λευκές μεμβράνες (αν σας αρέσουν οι πολύ πικάντικες γεύσεις αφήνετε λίγη από τη λευκή μεμβράνη). Ψιλοκόβετε τις πιπεριές.

Σε ένα μπολ ανακατεύευτε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον κόλιανδρο και τις πιπεριές, περιχύνετε με τον χυμό λάι, αλατίζετε και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται η salsa και άλλο αλάτι ή πιπεριές χαλαπένιο. Βάζετε τη salsa στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr