chocolate truffles small
clock icon
2:30'

Πικάντικα τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κιλό κουβερτούρα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ γλυκού καυτερή σκόνη κόκκινου chili
  • σκόνη κακάο

Τα αγαπημένα μας τρουφάκια βουτούν στην σοκολάτα και μας ταξιδεύουν με σπιρτάδα στην πικάντικη γεύση της καυτερής πιπεριάς. Ιδανικά για κέρασμα σε φίλους μετά το φαγητό.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με μαχαίρι και την αναμειγνύουμε με το βούτυρο. Ζεσταίνουμε το 1/3 της κρέμας και λιώνουμε ανακατεύοντας.
Σε μπεν-μαρί τοποθετούμε το μίγμα και προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μάζα. Στην συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 - 25 γρ. Τέλος σε ταψί πασπαλίζουμε με την σκόνη κακάο.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με μαχαίρι και την αναμειγνύουμε με το βούτυρο. Ζεσταίνουμε το 1/3 της κρέμας και λιώνουμε ανακατεύοντας.

Βήμα 2

Σε μπεν-μαρί τοποθετούμε το μίγμα και προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μάζα. Στην συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 - 25 γρ. Τέλος σε ταψί πασπαλίζουμε με την σκόνη κακάο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος