prawn pil pil
clock icon
20'

Πικάντικες τηγανητές γαρίδες

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 300 γρ. φρέσκιες γαρίδες, χωρίς κεφάλι, με τα κελύφη
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε την μπιρίτσα ή το κρύο κρασάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα τώρα που ανοίγει ο καιρός! Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα πικάντικο σνακ, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι στο ελαιόλαδο για 1΄, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακατεύουμε μέσα την πάπρικα και κατόπιν τις γαρίδες, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.

Σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Περιχύνουμε με λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.

 

Συνταγή: Sarah Cook- Απόδοση συνταγής: Δώρα Δημήτρουλα- Φωτογραφία: Lara Holmes

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι στο ελαιόλαδο για 1΄, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακατεύουμε μέσα την πάπρικα και κατόπιν τις γαρίδες, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Περιχύνουμε με λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.

 

Βήμα 3

Συνταγή: Sarah Cook- Απόδοση συνταγής: Δώρα Δημήτρουλα- Φωτογραφία: Lara Holmes