piperies_gemistes

ΦΟΥΡΝΟΥ

clock icon
55'

Πιπεριές γεμιστές με φέτα και μπέικον

Υλικά

  • 6 πράσινες πιπεριές ή 12 πιπεριές κέρατα
  • 300γρ. φέτα
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος
  • 6 φαρδιές φέτες μπέικον
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αυτές οι πιπεριές με φέτα και μπέικον μπορούν να γίνουν το τέλειο ορεκτικό, αλλά και το τέλειο μεζεδάκι.

Ακουμπάτε τις πιπεριές σε μια λεία επιφάνεια και κόβετε κατά μήκος ένα κομμάτι για να μπορέσετε να τις γεμίσετε.
Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα και τη λιώνετε με το πιρούνι, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος για να αραιώσει λίγο, ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και τα κομματάκια της ντομάτας. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και με αυτό γεμίζετε τις πιπεριές.
Παίρνετε τις φέτες του μπέικον και τυλίγετε τις πιπεριές να πιάσουν όσο γίνεται περισσότερο την ανοικτή επιφάνεια. Πασπαλίζετε με πιπέρι και περιχύνετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώνετε μια λαδόκολλα επάνω στο ταψί του φούρνου και ακουμπάμε τις πιπεριές.
Σκεπάζετε τις πιπεριές με μια δεύτερη λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε την επάνω λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα, να ροδίσει το μπέικον. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ακουμπάτε τις πιπεριές σε μια λεία επιφάνεια και κόβετε κατά μήκος ένα κομμάτι για να μπορέσετε να τις γεμίσετε.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα και τη λιώνετε με το πιρούνι, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος για να αραιώσει λίγο, ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και τα κομματάκια της ντομάτας. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και με αυτό γεμίζετε τις πιπεριές.

Βήμα 3

Παίρνετε τις φέτες του μπέικον και τυλίγετε τις πιπεριές να πιάσουν όσο γίνεται περισσότερο την ανοικτή επιφάνεια. Πασπαλίζετε με πιπέρι και περιχύνετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώνετε μια λαδόκολλα επάνω στο ταψί του φούρνου και ακουμπάμε τις πιπεριές.

Βήμα 4

Σκεπάζετε τις πιπεριές με μια δεύτερη λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε την επάνω λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα, να ροδίσει το μπέικον. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.