piperies
clock icon
35'

Πιπεριές γεμιστές με φέτα

Υλικά

  • 12 πιπεριές «κέρατα», πλυμένες
  • 200γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη και στραγγισμένη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα και το δυόσμο με χαλούμι ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας. Επίσης, για μια πικάντικη εκδοχή, γεμίζετε τις πιπεριές με λωρίδες από προσούτο (ελληνικό) και καπνιστό τυρί, χωρίς την ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω.

Ώρα να μαγειρέψουμε μεζέδες και να τους μοιραστούμε με καλή παρέα, συνοδεία καλού ούζου και πάγου, φυσικά.

Με μια κάθετη τομή κόβετε το κοτσάνι από τις πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους τους.
Ανακατεύετε προσεκτικά την φέτα με το δυόσμο ή τον άνηθο και το πιπέρι και γεμίζετε τις πιπεριές. Κλείνετε το άνοιγμα μ’ ένα κομμάτι ντομάτα με φλούδα.
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ταψί και σκορπάτε από πάνω την ντομάτα. Περιχύνετε με λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα, γυρίζοντάς τες προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Με μια κάθετη τομή κόβετε το κοτσάνι από τις πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους τους.

Βήμα 2

Ανακατεύετε προσεκτικά την φέτα με το δυόσμο ή τον άνηθο και το πιπέρι και γεμίζετε τις πιπεριές. Κλείνετε το άνοιγμα μ’ ένα κομμάτι ντομάτα με φλούδα.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ταψί και σκορπάτε από πάνω την ντομάτα. Περιχύνετε με λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα, γυρίζοντάς τες προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey