pitakia kaisarias mikri

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 20 μικρές, λεπτές φέτες παστουρμά
  • 20 λεπτές φέτες κασέρι
  • 20 λεπτές φέτες ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρια, κομμένες στη μέση
  • λίγο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο κύμινο, σε σκόνη
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Τι μεζές είναι αυτός! Τραγανό φύλλο, δροσερή ντομάτα, μαστιχωτό κασέρι και πικάντικος παστουρμάς που δίνει την ομορφιά. Στρώνουμε τραπέζι και σας περιμένουμε!

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε το τσιμένι από τον παστουρμά. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις άκρες. Βάζουμε στη μία άκρη από μία φέτα ντομάτα, μία παστουρμά και μία κασέρι. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και κύμινο, φέρνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολά.
Τοποθετούμε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με επιπλέον πάπρικα και συνοδεύοντας με γιαούρτι για δροσιά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε το τσιμένι από τον παστουρμά. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις άκρες. Βάζουμε στη μία άκρη από μία φέτα ντομάτα, μία παστουρμά και μία κασέρι. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και κύμινο, φέρνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολά.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με επιπλέον πάπρικα και συνοδεύοντας με γιαούρτι για δροσιά.