pizza
clock icon
60'

Πίτσα μαργαρίτα χωρίς γλουτένη

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 200γρ. μείγμα Αρτοποιίας χωρίς γλουτένη (Baking Mix) Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 5γρ. μαγιά ξηρή
  • 10γρ. ζάχαρη
  • 4γρ.αλάτι
  • 11ml λάδι
  • 200ml νερό χλιαρό
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • Για την πίτσα

  • 200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • φυλλαράκια βασιλικού για το σερβίρισμα

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από μία πίτσα μαργαρίτα; Μια πίτσα με βάση χωρίς γλουτένη, που φτιάχνεται με το μείγμα Αρτοποιίας Χωρίς Γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου.

Σε ένα μπολ βάζετε το μείγμα αρτοποιίας με τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύετε με μία σπάτουλα. Κάνετε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μίγματος και ρίχνετε μέσα τη μαγιά μαζί με λίγο νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε για 5-10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ρίχνετε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ζυμώνετε καλά με το χέρι σε αλευρωμένο πάγκο. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και ανοίγετε την ζύμη με τον πλάστη. Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί (26cm), τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 40-45 λεπτά περίπου, για να φουσκώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC, στον αέρα. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τρυπάτε την επιφάνεια της με πιρούνι και την προψήνετε (χωρίς γέμιση) για 10 περίπου λεπτά στο φούρνο. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, απλώνετε στην επιφάνεια της σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε ένα παχύ στρώμα μοτσαρέλα και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζετε το μείγμα αρτοποιίας με τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύετε με μία σπάτουλα. Κάνετε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μίγματος και ρίχνετε μέσα τη μαγιά μαζί με λίγο νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε για 5-10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Βήμα 2

Ρίχνετε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ζυμώνετε καλά με το χέρι σε αλευρωμένο πάγκο. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και ανοίγετε την ζύμη με τον πλάστη. Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί (26cm), τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 40-45 λεπτά περίπου, για να φουσκώσει.

Βήμα 3

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC, στον αέρα. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τρυπάτε την επιφάνεια της με πιρούνι και την προψήνετε (χωρίς γέμιση) για 10 περίπου λεπτά στο φούρνο. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, απλώνετε στην επιφάνεια της σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε ένα παχύ στρώμα μοτσαρέλα και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.