Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 1 κυβάκι μαγιά νωπή (25γρ.)
  • 350ml νερό χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 500γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • Για την πίτσα

  • 200γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
  • φυλλαράκια βασιλικού ή ρίγανης για το σερβίρισμα

Η πιο κλασική και αγαπημένη από όλες τις πίτσες ετοιμάζεται εύκολα και τρώγεται ακόμη πιο εύκολα. Μην λυπηθείτε το τυράκι, βάλτε άφθονο και δε θα το μετανιώσετε.

Ανάβετε το φούρνο στο πιο δυνατό και αφήνετε μέσα την ειδική πέτρα για πίτσα να κάψει, για περίπου μισή ώρα.
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιά, το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι σας μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μόλις διαλυθεί προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει σχήμα η ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο σας και τη ζυμώνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την κάνετε μπαλίτσα, τη μεταφέρετε πίσω στο μπολ, σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο μπαλίτσες και με το χέρι ή τον πλάστη την ανοίγετε σε δύο πίτσες. Με ένα κουτάλι απλώνετε τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης, σε λεπτή στρώση. Προσθέτετε ένα παχύ στρώμα μοτσαρέλα και ψήνετε τις πίτσες μία - μία πάνω στην πλάκα για 8 με 10 λεπτά.
Μόλις ψηθεί η πίτσα τη σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανάβετε το φούρνο στο πιο δυνατό και αφήνετε μέσα την ειδική πέτρα για πίτσα να κάψει, για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 2

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιά, το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι σας μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μόλις διαλυθεί προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει σχήμα η ζύμη.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο σας και τη ζυμώνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την κάνετε μπαλίτσα, τη μεταφέρετε πίσω στο μπολ, σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 4

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 5

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο μπαλίτσες και με το χέρι ή τον πλάστη την ανοίγετε σε δύο πίτσες. Με ένα κουτάλι απλώνετε τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης, σε λεπτή στρώση. Προσθέτετε ένα παχύ στρώμα μοτσαρέλα και ψήνετε τις πίτσες μία - μία πάνω στην πλάκα για 8 με 10 λεπτά.

Βήμα 6

Μόλις ψηθεί η πίτσα τη σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.