kotopoulo_pizza-me-vasi-kotopoulo_Fin

ΦΟΥΡΝΟΥ

clock icon
40'

Πίτσα με κοτοπουλένια βάση, με σάλτσα, βασιλικό και κασέρι

Υλικά

  • 500γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 150γρ. μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Η πιο εναλλακτική πίτσα που έχετε δει ποτέ φτιάχνεται με κιμά κοτόπουλου αντί για ζυμάρι. Αξίζει να τη φτιάξετε, τα παιδιά θα τη λατρέψουν!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά κοτόπουλου, τα 50γρ. από τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι για πίτσα και το λαδώνετε ελαφρά. Αδειάζετε εκεί το μίγμα του κιμά και φορώντας γάντια, το στρώνετε να απλώσει σε όλο το ταψάκι και να γίνει λεπτό, όπως κάνουμε και με το κανονικό ζυμάρι. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας, σκορπίζετε τα κρεμμύδια και τα τυριά και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Σκορπίζετε τα φύλλα βασιλικού και ψήνετε ξανά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αφήνετε την πίτσα για 10 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά κοτόπουλου, τα 50γρ. από τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 2

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι για πίτσα και το λαδώνετε ελαφρά. Αδειάζετε εκεί το μίγμα του κιμά και φορώντας γάντια, το στρώνετε να απλώσει σε όλο το ταψάκι και να γίνει λεπτό, όπως κάνουμε και με το κανονικό ζυμάρι. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 3

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας, σκορπίζετε τα κρεμμύδια και τα τυριά και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Σκορπίζετε τα φύλλα βασιλικού και ψήνετε ξανά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Βήμα 4

Αφήνετε την πίτσα για 10 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα