pizza-me-kotopoulo
clock icon
40'

Πίτσα με κοτόπουλο, μανιτάρια και σπανάκι

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, σε κυβάκια
  • 2 συσκευασίες έτοιμη φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 250γρ. μικρά μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
  • 500γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • ½ φλιτζανιού γιαούρτι 2%
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • 1 φλιτζάνι κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Εδώ τη φτιάχνουμε συνδυάζοντας τη γήινη γεύση των φρέσκων μανιταριών με κοτόπουλο και σπανάκι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε τους κύβους του κοτόπουλου και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε την πιπεριά και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές και να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και απλώνετε τις δύο έτοιμες ζύμες. Με τα δάχτυλα «τσιμπάτε» τις ζύμες στη μέση για να ενώσετε το χώρισμά τους. Βάζετε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά.
Ρίχνετε στο τηγάνι τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο και απλώνετε το μίγμα του κοτόπουλου σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Σκορπάτε το κασέρι και την παρμεζάνα και επαναφέρετε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά πριν την κόψετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε τους κύβους του κοτόπουλου και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε την πιπεριά και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές και να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 2

Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και απλώνετε τις δύο έτοιμες ζύμες. Με τα δάχτυλα «τσιμπάτε» τις ζύμες στη μέση για να ενώσετε το χώρισμά τους. Βάζετε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνετε στο τηγάνι τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 4

Βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο και απλώνετε το μίγμα του κοτόπουλου σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Σκορπάτε το κασέρι και την παρμεζάνα και επαναφέρετε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά πριν την κόψετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα