roast tomato tart with fresh mozarella and pestocover recipe
clock icon
40'

Πίτσα με ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού σε χρόνο dt

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 350 γρ. ζύμη για πίτσα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 12-14 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα βουβαλίσια, σε κομμάτια
  • 2-3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, έτοιμο από βαζάκι

Ετοιμάζουμε σε χρόνο dt πίτσα με ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού. Είναι η ιδανική εύκολη πρόταση για να φτιάξουμε κάτι γρήγορο για την παρέα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και της δίνουμε ορθογώνιο σχήμα, ανασηκώνοντας λίγο τις άκρες για να σχηματιστεί ένα γείσο.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας με τέτοιον τρόπο ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη. Καλύπτουμε όλη τη βάση. Αλατίζουμε καλά και ψήνουμε σε πλάκα για πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσό χρώμα, να φουσκώσει και οι ντομάτες να καραμελώσουν λίγο.

Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε τη μοτσαρέλα από πάνω, περιχύνουμε με λίγο πέστο, κόβουμε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και της δίνουμε ορθογώνιο σχήμα, ανασηκώνοντας λίγο τις άκρες για να σχηματιστεί ένα γείσο.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας με τέτοιον τρόπο ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη. Καλύπτουμε όλη τη βάση. Αλατίζουμε καλά και ψήνουμε σε πλάκα για πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσό χρώμα, να φουσκώσει και οι ντομάτες να καραμελώσουν λίγο.

Βήμα 3

Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε τη μοτσαρέλα από πάνω, περιχύνουμε με λίγο πέστο, κόβουμε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan