clock icon
25'

Πολίτικη σαλάτα granola

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • ¼ από 1 μεγάλο λάχανο
  • 2 - 3 καρότα
  • 2 μικρά ξινόμηλα με τη φλούδα τους
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • φύλλα μαϊντανού
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορους καβουρδισμένους
  • 2 κουτ. σούπας πασατέμπο καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουτ. σούπας cranberries αποξηραμένα
  • σπόροι από 1 ρόδι
  • Για το dressing

  • 4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • αλάτι, πιπέρι

Granola είναι το μίγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων που μπορείς να προσθέσεις σε πολλές συνταγές -από το πρωινό ως τη σαλάτα σου- για να δώσεις μια τραγανή, νόστιμη πινελιά.

Κόβετε το λάχανο σε πολύ λεπτές φέτες και τρίβετε τα καρότα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Βάζετε μέσα και το μαϊντανό, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, τον πασατέμπο, τις σταφίδες, τα κράνα, το ρόδι και ανακατεύετε.
Για το dressing: Βάζετε σε ένα μπολ το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Περιχύνετε τη σαλάτα με το μισό dressing, ανακατεύετε καλά πιέζοντας ελαφρώς να μαλακώσει το λάχανο και στη συνέχεια απλώνετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing, λίγα ακόμη φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το λάχανο σε πολύ λεπτές φέτες και τρίβετε τα καρότα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2

Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Βάζετε μέσα και το μαϊντανό, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, τον πασατέμπο, τις σταφίδες, τα κράνα, το ρόδι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Για το dressing: Βάζετε σε ένα μπολ το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Περιχύνετε τη σαλάτα με το μισό dressing, ανακατεύετε καλά πιέζοντας ελαφρώς να μαλακώσει το λάχανο και στη συνέχεια απλώνετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing, λίγα ακόμη φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε.