OliveMagazine

Πολωνικά pierogi γεμιστά με πατάτα

Πολωνικά pierogi γεμιστά με πατάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:60'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα ντάμπλινγκ (dumplings)

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1 αυγό
  • 125 ml νερό
  • 30 ml. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • βούτυρο, για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι
  • πίκλες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί.

Ντάμπλινγκ: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα ντάμπλινγκ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’.Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, ανοίγουμε δύο φύλλα πάχους έως 0,5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ σε στρογγυλό σχήμα.

Γεμίζουμε τα ντάμπλινγκ με τη γέμιση και κλείνουμε σε ημικυκλικό σχήμα καλά τις άκρες, πατώντας με ένα πιρούνι.

Βράζουμε τα pierogi σε άφθονο αλατισμένο νερό, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα pierogi και από τις δύο πλευρές.

Μόλις αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα είναι έτοιμα. Σερβίρουμε τα ντάμπλινγκ ζεστά, με γιαούρτι και πίκλες.

Tips

Μπορούμε να παραλείψουμε το σοτάρισμα με το βούτυρο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο