OliveMagazine

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς τύψεις

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς τύψεις

Μερίδες:10-12
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
  • 10 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 50 γρ. μέλι
  • 240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή γάλα από ξηρούς καρπούς (αμυγδαλο, φουντούκι κλπ)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10΄με 12΄  λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.

Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1΄. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2΄έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν και ξαναχτυπάμε για άλλα 2΄μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα. Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο