clock icon
20'

Πράσινη σαλάτα με φράουλες, ανθότυρο και αμύγδαλα (BINTEO)

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τη σαλάτα

  • 250 γρ. baby φύλλα ρόκας (ή σπανάκι)
  • 1 μικρό μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, κομμένα στη μέση
  • 8 φράουλες
  • 200 γρ. ανθότυρο, χοντροσπασμένο με το χέρι
  • 60 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • Για το dressing

  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ (ή λεμονιού)
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Το απόλυτο φρούτο της Άνοιξης σε μια δροσερή σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και ως ελαφρύ κύριο γεύμα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, το μαρούλι και τον δυόσμο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα, αν είναι μεγάλες.

Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi ή με σύρμα σε ένα μπολ.

Μεταφέρουμε τη ρόκα, το μαρούλι και τον δυόσμο σε μια σαλατιέρα και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε τις φράουλες, το ανθότυρο και τα αμύγδαλα, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, το μαρούλι και τον δυόσμο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα, αν είναι μεγάλες.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi ή με σύρμα σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τη ρόκα, το μαρούλι και τον δυόσμο σε μια σαλατιέρα και ανακατεύουμε απαλά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις φράουλες, το ανθότυρο και τα αμύγδαλα, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.