psaronefri1

clock icon
50'

Ψαρονέφρι μαγειρεμένο με 3 πιπέρια και κονιάκ

Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 1.200γρ.
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι πράσινο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι

Το τρυφερό ψαρονέφρι σε ένα απλό αλλά μεγαλειώδες πιάτο. Το σβήσιμο με το κονιάκ του δίνει διακριτικό άρωμα ενώ τα τρία διαφορετικά πιπέρια είναι η πινελιά που θα κάνει τη γευστική διαφορά.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι, βάζετε μέσα τα ψαρονέφρια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσέξτε η φωτιά να είναι δυνατή και κάντε υπομονή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φιλέτα. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε μόνο του για 2-3 λεπτά. Αμέσως μετά ρίχνετε τα 3 πιπέρια. Ανακατεύετε και ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τα ψαρονέφρια. Αλατίζετε. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σβήνετε με το κονιάκ. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου, σε δυνατή φωτιά και ώσπου να πήξει η σάλτσα. Διατηρείτε το φαγητό ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι, βάζετε μέσα τα ψαρονέφρια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσέξτε η φωτιά να είναι δυνατή και κάντε υπομονή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φιλέτα. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Βήμα 2

Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε μόνο του για 2-3 λεπτά. Αμέσως μετά ρίχνετε τα 3 πιπέρια. Ανακατεύετε και ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τα ψαρονέφρια. Αλατίζετε. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σβήνετε με το κονιάκ. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου, σε δυνατή φωτιά και ώσπου να πήξει η σάλτσα. Διατηρείτε το φαγητό ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb