kolokythakia_psita
clock icon
25'

Ψητά κολοκύθια με πρασινάδες, βερίκοκο και ελιές Καλαμών

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 300 γρ. κολοκύθια
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 100 γρ. αντίδι φριζέ (μικρό)
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • ½ ματσάκι μυρώνια
  • ½ ματσάκι καυκαλήθρες
  • 2 βερίκοκα φρέσκα ή ξερά
  • 12 ελιές Καλαμών (φιλέτα)
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το dressing βερίκοκο

  • 1 βερίκοκο φρέσκο ή ξερό
  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 10 ml μηλόξιδο
  • 10 ml νερό
  • 10 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Η συνταγή που σας προτείνουμε αυτή τη φορά έχει να κάνει με τα αγαπημένα μας κολοκυθάκια που παίρνουν τη μυρωδιά του κάρβουνου και σερβίρονται μαζί με δροσερά σαλατικά και φρούτα της εποχής.

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυδωνάτα κομμάτια. Σε μια μεγάλη μπασίνα τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Ψήνουμε στα κάρβουνα για 5΄-6΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Πλένουμε όλες τις πρασινάδες και κόβουμε σε 4 κομμάτια τα βερίκοκα και τις ελιές χωρίς κουκούτσι.

Dressing βερίκοκο: Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στην άκρη. Μαρινάρουμε τις πρασινάδες με το dressing που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε σε ανοιχτή πιατέλα με τα ψητά κολοκύθια, τα βερίκοκα και τις ελιές. Ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος | Food styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυδωνάτα κομμάτια. Σε μια μεγάλη μπασίνα τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Ψήνουμε στα κάρβουνα για 5΄-6΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Πλένουμε όλες τις πρασινάδες και κόβουμε σε 4 κομμάτια τα βερίκοκα και τις ελιές χωρίς κουκούτσι.

Βήμα 2

Dressing βερίκοκο: Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στην άκρη. Μαρινάρουμε τις πρασινάδες με το dressing που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε σε ανοιχτή πιατέλα με τα ψητά κολοκύθια, τα βερίκοκα και τις ελιές. Ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος | Food styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφίες: Studio M