20181116124257_mila-krema-mpougatsas12
clock icon
60'

Ψητά μήλα με κρέμα μπουγάτσας και παστέλι

Υλικά

  • 5 μεγάλα μήλα κόκκινα, περίπου στο ίδιο μέγεθος
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κλαράκι τσάι του βουνού
  • 150γρ. παστέλι σε κομμάτια
  • Για την κρέμα μπουγάτσας

  • 1 λίτρο γάλα
  • 250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 2 βανίλιες

Ένα διαφορετικό γλυκό με κρέμα μπουγάτσας, που θα εντυπωσιάσει σε κάθε επίσημο τραπέζι.

Τα μήλα ή τα καθαρίζετε από τη φλούδα ή την αφήνετε και με το ειδικό εργαλείο-κύλινδρο αφαιρείτε τα κουκούτσια και λίγη από την ψίχα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για την κρέμα μπουγάτσας: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς.
Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Την αφήνετε να κρυώσει αρκετά και τη μεταφέρετε σε ένα κορνέ.
Σε πέντε πιατάκια σερβιρίσματος βάζετε από 1 κουτ. σούπας κρέμα μπουγάτσας σαν βάση, ακουμπάτε επάνω τα μήλα και τα γεμίζετε με κρέμα, εναλλάσσοντας ανά διαστήματα με κομμάτια από παστέλι. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Διαδικασία

Βήμα 1

Τα μήλα ή τα καθαρίζετε από τη φλούδα ή την αφήνετε και με το ειδικό εργαλείο-κύλινδρο αφαιρείτε τα κουκούτσια και λίγη από την ψίχα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Για την κρέμα μπουγάτσας: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς.

Βήμα 3

Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Την αφήνετε να κρυώσει αρκετά και τη μεταφέρετε σε ένα κορνέ.

Βήμα 4

Σε πέντε πιατάκια σερβιρίσματος βάζετε από 1 κουτ. σούπας κρέμα μπουγάτσας σαν βάση, ακουμπάτε επάνω τα μήλα και τα γεμίζετε με κρέμα, εναλλάσσοντας ανά διαστήματα με κομμάτια από παστέλι. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης