psita rodakina
clock icon
25'

Ψητά ροδάκινα με κατσικίσιο τυρί

Υλικά

  • 5 ώριμα ροδάκινα
  • 1 κομμάτι κατσικίσιο τυρί κορμός
  • λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • μαύρο πιπέρι
  • Για το σιρόπι

  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
  • λίγα φύλλα αρμπαρόριζας 10 κόκκους πιπεριού

Τα ψητά ροδάκινα με κατσικίσιο τυρί είναι ο τέλειος μεζές για τη μπίρα σας. Το κατσικίσιο τυρί αναμειγνύεται με τα ροδάκινα με τον πιο αρμονικό τρόπο και το αποτέλεσμα συναρπάζει.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη
, το νερό, το κρασί, την αρμπαρόριζα και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 5΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα στη μέση και το αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες να απορροφήσουν τα αρώματα.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρέσκο πιπέρι. Ψήνουμε τα ροδάκινα κατευθείαν από το σιρόπι στο γκριλ για να καραμελώσουν, και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το κατσικίσιο τυρί.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη
, το νερό, το κρασί, την αρμπαρόριζα και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 5΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα στη μέση και το αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες να απορροφήσουν τα αρώματα.

Βήμα 3

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρέσκο πιπέρι. Ψήνουμε τα ροδάκινα κατευθείαν από το σιρόπι στο γκριλ για να καραμελώσουν, και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το κατσικίσιο τυρί.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.