garides_pico de gallo
clock icon
30'

Ψητές γαρίδες με σάλτσα pico de gallo από μάνγκο

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 800 γρ. γαρίδες Νο3
  • 250 γρ. μέτρια ώριμο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 30 γρ. πιπεριά jalapeno κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι

Η πικάντικη salsa pico de gallo είναι πολύ γευστική και ιδανική για να συνοδεύσετε ψητό κρέας και, φυσικά, τάκος. Όμως ταιριάζει και πλάι σε ψάρι ή θαλασσινά. Ειδικά δίπλα σε γαρίδες, κάνει τέλεια παρέα.

Σε βαθύ μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον κόλιανδρο και το λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο.

Σε τηγάνι ή σχάρα, ψήνουμε τις γαρίδες για 2΄ από την κάθε πλευρά, αφού πρώτα τις έχουμε μαρινάρει στο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τζίντζερ για 30΄.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο ή ξύλο και μπορούμε να γαρνίρουμε με φύτρες της αρεσκείας μας.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθύ μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον κόλιανδρο και το λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Σε τηγάνι ή σχάρα, ψήνουμε τις γαρίδες για 2΄ από την κάθε πλευρά, αφού πρώτα τις έχουμε μαρινάρει στο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τζίντζερ για 30΄.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο ή ξύλο και μπορούμε να γαρνίρουμε με φύτρες της αρεσκείας μας.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος