revithia tono psi
clock icon
1:45'

Ρεβίθια σαλάτα με ρόκα και τόνο

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια που έχετε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
  • 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
  • 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
  • 7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • για τη σος

  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μια γερή πρέζα κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι

Tips

  • Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε φρέσκο δυόσμο.
  • Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε μια μεγάλη ποσότητα και τη μοιράσετε σε σακουλάκια.

Τρώγεται σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και την τελευταία στιγμή αν φροντίσετε να έχετε βρασμένα ρεβίθια μέσα σε ένα σακκουλάκι στην κατάψυξη.

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αλατίζετε ανάλογα.
Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.
Περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη σος που ετοιμάσατε και ανακατεύετε να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αλατίζετε ανάλογα.

Βήμα 3

Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.

Βήμα 4

Περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη σος που ετοιμάσατε και ανακατεύετε να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή