OliveMagazine

Ρεβίθια με κρέας και λαχανικά στη γάστρα

Ρεβίθια με κρέας και λαχανικά στη γάστρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:45'
Έτοιμο σε:3:0'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 800γρ. μοσχάρι σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 καρότα, σε κύβους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. σούπας μέλι ή ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 συσκευασία σπανάκι baby
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλο σουρωτήρι σουρώνετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και πασπαλίζετε με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε καλά ώστε η σόδα να πάει παντού και τα αφήνετε στο σουρωτήρι για 20 λεπτά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρετε το κρέας για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.

Επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε ελαφρά, σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ξεπλένετε πολύ καλά τα ρεβίθια από τη σόδα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ρίχνετε και την ντομάτα κονκασέ, την πάπρικα, το μέλι ή τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200-210οC, στον αέρα. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μεγάλη γάστρα ή βαθύ πυρέξ, προσθέτετε το ζωμό και ανακατεύετε καλά. Κλείνετε με το καπάκι της γάστρας ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 2,5 ώρες ή μέχρι να είναι πολύ μαλακά τα ρεβίθια. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια πηχτή ρεβιθάδα.

Όταν βγάλετε τη γάστρα από το φούρνο, ρίχνετε μέσα το σπανάκι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μαραθεί. Σερβίρετε συνοδεύοντας με ψωμί και φέτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο