OliveMagazine

Rice Noodles καρμπονάρα με γαρίδες

Rice Noodles καρμπονάρα με γαρίδες

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ συσκευασία rice noodles
  • ½ κουτ. σούπας πάστα κόκκινο κάρυ
  • 500ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 25γρ. τζίντζερ
  • χυμό από μισό lime
  • ξύσμα από 2 limes
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 150γρ. μπέικον
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κρεμμύδι
  • 12 γαρίδες νωπές ακαθάριστες
  • 5 φύλλα lime ψιλοκομμένα
  • 50ml κονιάκ
  • ½ κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε τα τσόφλια και τα κεφάλια τους.

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Όταν κάψει το λάδι ρίχνετε μέσα τα τσόφλια και τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι, την πάστα κάρυ, την πάστα ντομάτας, το τζίντζερ και τέλος το κονιάκ. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, κι έπειτα ρίχνετε το γάλα καρύδας (δεν το ρίχνετε όλο, κρατάτε λίγο και γι’ αργότερα). Όταν βράσουν για λίγο και ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μ’ ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε το μίγμα της κατσαρόλας.

Ρίχνετε το ξύσμα, το βασιλικό, τα φύλλα του lime και το χυμό μέσα στο μίγμα κι ανακατεύετε.

Στη συνέχεια σουρώνετε σ’ ένα μπολ το μίγμα κι αφήνετε τον αρωματικό ζωμό στην άκρη.

Βράζετε σ’ ένα βραστήρα νερό και το ρίχνετε στα noodles που έχετε ρίξει σ’ ένα μπολ.

Κόβετε το μπέικον σε μικρά κυβάκια.

Σ’ ένα μπολ βάζετε τον κρόκο και το υπόλοιπο γάλα καρύδας που κρατήσατε. Τα χτυπάτε μ’ ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετείτε ένα Wok (ή ένα απλό τηγάνι) σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Όταν κάψει το λάδι ρίχνετε μέσα το μπέικον και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζετε. Έπειτα προσθέτετε τον αρωματικό ζωμό και το αφήνετε να πάρει μια βράση.

Όταν είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα τα noodles και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Αφαιρείτε το wok από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στα noodles το τυρί και την αβγόκρεμα που έχετε ετοιμάσει. Σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr