OliveMagazine

Ριζότο θαλασσινών

Ριζότο θαλασσινών

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μύδια
  • 500γρ. καλαμαράκια μικρά ολόκληρα
  • 500γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 110γρ. αρακά
  • 400γρ. ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200γρ. φινόκιο
  • 200γρ. τοματίνια
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 3 κουτ. σούπας + 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5½ -6½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 60ml ούζο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς λάδι, ρίχνετε το ρύζι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καφετί χρώμα.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο καβουρντισμένο ρύζι, σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τον κουρκουμά . Συνεχίζετε ρίχνοντας το ζωμό, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα. Από την στιγμή που ρίξετε τον ζωμό, το ρύζι χρειάζεται 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.

5 λεπτά πριν γίνει το ρύζι ρίχνετε τον αρακά, το φινόκιο, τα μύδια και τα καλαμαράκια. Αφού γίνει το ρύζι, προσθέτετε τον άνηθο, τα ντοματίνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και κλείνετε την φωτιά. Tο αφήνετε για 2-3 λεπτά εκτός φωτιάς με το καπάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr