rola-galopoulas-#32
clock icon
1:10'

Ρολά γαλοπούλας

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε καρεδάκια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 250γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο (500γρ.) φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο

Ένα νόστιμο ορεκτικό με κιμά γαλοπούλας, πολύχρωμες πιπεριές και φέτα που θα απολαύσετε πολύ. Συνοδέψτε τα με τζατζίκι που τους πάει.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο, ξερό κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, ρίχνετε τον κιμά και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.
Κατόπιν προσθέτετε τις πιπεριές, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Απλώνετε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας. Με πινέλο το αλείφετε με ελαιόλαδο και το διπλώνετε στα δύο, έχοντας πρώτα τοποθετήσει ανάμεσα μια τουφίτσα άνηθου στη μέση του φύλλου και προς τα πάνω. Βάζετε στην κάτω άκρη του διπλωμένου φύλλου μισό φλιτζάνι από τη γέμιση, γυρίζετε τα πλαϊνά του (δεξιά και αριστερά της γέμισης) προς τα μέσα κατά 2 εκ. και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό από την κάτω πλευρά ώστε να φαίνεται πάνω πάνω ο άνηθος. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρούστας.
Μεταφέρετε τα ρολά στο ταψί, αλείφετε την επιφάνεια τους με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα ρολά γαλοπούλας συνοδεύοντας προαιρετικά με τζατζίκι.
Συνταγή: Αγγελική Αλεξίου Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο, ξερό κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, ρίχνετε τον κιμά και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.

Βήμα 2

Κατόπιν προσθέτετε τις πιπεριές, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 4

Απλώνετε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας. Με πινέλο το αλείφετε με ελαιόλαδο και το διπλώνετε στα δύο, έχοντας πρώτα τοποθετήσει ανάμεσα μια τουφίτσα άνηθου στη μέση του φύλλου και προς τα πάνω. Βάζετε στην κάτω άκρη του διπλωμένου φύλλου μισό φλιτζάνι από τη γέμιση, γυρίζετε τα πλαϊνά του (δεξιά και αριστερά της γέμισης) προς τα μέσα κατά 2 εκ. και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό από την κάτω πλευρά ώστε να φαίνεται πάνω πάνω ο άνηθος. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρούστας.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τα ρολά στο ταψί, αλείφετε την επιφάνεια τους με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα ρολά γαλοπούλας συνοδεύοντας προαιρετικά με τζατζίκι.

Βήμα 6

Συνταγή: Αγγελική Αλεξίου Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή