rolakia-kolokythas
clock icon
35'

Ρολάκια κολοκύθας με πετιμέζι και προσούτο

Υλικά

  • 500γρ. κολοκύθα, σε μέτρια μπαστουνάκια
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 12 φέτες προσούτο, κομμένες κάθετα στη μέση
  • πετιμέζι για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Θέλετε να απολαύσετε ένα ποτήρι δροσερό κρασί και δεν ξέρετε με τι να το συνοδεύσετε; Ε, λοιπόν, αυτά τα ρολάκια είναι ό,τι πρέπει για εσάς!

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπαστουνάκια της κολοκύθας, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε εκεί τα μπαστουνάκια. Ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη λιώσουν. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε την κολοκύθα να κρυώσει.
Απλώνετε μισή φέτα προσούτο και βάζετε ένα μπαστουνάκι κολοκύθας στην άκρη. Τυλίγετε απαλά και τοποθετείτε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι, ραντίζετε με λίγο πετιμέζι και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπαστουνάκια της κολοκύθας, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε εκεί τα μπαστουνάκια. Ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη λιώσουν. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε την κολοκύθα να κρυώσει.

Βήμα 3

Απλώνετε μισή φέτα προσούτο και βάζετε ένα μπαστουνάκι κολοκύθας στην άκρη. Τυλίγετε απαλά και τοποθετείτε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι, ραντίζετε με λίγο πετιμέζι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή