rolakia pizza
clock icon
60'

Φτιάχνουμε πεντανόστιμα ρολάκια πίτσας

Υλικά

  • 500 γρ. μείγμα για πίτσα
  • λίγο έ.π. ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
  • 150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη, τριμμένη
  • 80 γρ. πεπερόνι, σε φέτες

Φτιάχνουμε ρολάκια πίτσας και απολαμβάνουμε. Η συνταγή χρειάζεται λίγα υλικά και θα μοιράσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήνουμε να φουσκώσει. Κατόπιν τη ρίχνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε ελάχιστα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 25-26 εκ.
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο με τη βοήθεια του πλάστη περίπου 30x50 εκ. έχοντας τη μακριά πλευρά οριζόντια μπροστά μας. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με τον πελτέ και τον βασιλικό και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Σκορπάμε από πάνω τη μοτσαρέλα και το πεπερόνι.
Πιάνουμε τη ζύμη από τη μακριά πλευρά και τη ρολάρουμε προς τα μπροστά δημιουργώντας έναν κύλινδρο και προσπαθώντας να κρατήσουμε το σχήμα όσο πιο ίσιο γίνεται. Κόβουμε σε 7 ίσες ροδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη με την κομμένη πλευρά να κοιτάζει προς τα πάνω στη φόρμα. Καλύπτουμε με λαδωμένο αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη για 30΄ να φουσκώσει. Ψήνουμε για 35΄-40΄ ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να ροδίσει ωραία.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήνουμε να φουσκώσει. Κατόπιν τη ρίχνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε ελάχιστα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 25-26 εκ.

Βήμα 2

Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο με τη βοήθεια του πλάστη περίπου 30x50 εκ. έχοντας τη μακριά πλευρά οριζόντια μπροστά μας. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με τον πελτέ και τον βασιλικό και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Σκορπάμε από πάνω τη μοτσαρέλα και το πεπερόνι.

Βήμα 3

Πιάνουμε τη ζύμη από τη μακριά πλευρά και τη ρολάρουμε προς τα μπροστά δημιουργώντας έναν κύλινδρο και προσπαθώντας να κρατήσουμε το σχήμα όσο πιο ίσιο γίνεται. Κόβουμε σε 7 ίσες ροδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη με την κομμένη πλευρά να κοιτάζει προς τα πάνω στη φόρμα. Καλύπτουμε με λαδωμένο αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη για 30΄ να φουσκώσει. Ψήνουμε για 35΄-40΄ ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να ροδίσει ωραία.