RYZOGALO ME TAXINI

clock icon
25'

Ρυζόγαλο με ταχίνι

Υλικά

  • 1 ποτήρι ρυζάκι ή ρύζι γλασέ
  • 1½ ποτήρι γάλα
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 3-4 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • κανέλα σε σκόνη
  • σουσάμι καβουρισμένο

Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα όλης της οικογένειας. Σε αυτή τη συνταγή αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με μέλι και προσθέτουμε ταχίνι που του δίνει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση.

Σε κατσαρόλα σιγοβράζετε το ρύζι με 2½ ποτήρια νερό και ελάχιστο αλάτι, για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα 1 ποτήρι γάλα, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
Διαλύετε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτετε στο μίγμα του ρυζιού. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτετε τέλος το μέλι και το ταχίνι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε 4 μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει. Το πασπαλίζετε με κανέλα και καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε κατσαρόλα σιγοβράζετε το ρύζι με 2½ ποτήρια νερό και ελάχιστο αλάτι, για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα 1 ποτήρι γάλα, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Διαλύετε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτετε στο μίγμα του ρυζιού. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Βήμα 4

Προσθέτετε τέλος το μέλι και το ταχίνι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε 4 μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει. Το πασπαλίζετε με κανέλα και καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb