MIKRI-avga-rizosalata

ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

clock icon
25'

Ρυζοσαλάτα με αβγά

Υλικά

  • 150γρ. ρύζι basmati
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300γρ. μανιτάρια φρέσκα, λευκά, σε φετούλες
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο
  • 3 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια ρυζοσαλάτα είναι ο ιδανικός τρόπος για να αξιοποιήσετε το ρύζι που μπορεί να περίσσεψε από το φαγητό της προηγούμενης μέρας.

Ξεβγάζετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζετε. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι. Το βράζετε για 12-14 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσουν τα αλατοπιπερώνετε και τα καρυκεύετε με τον κόλιανδρο.
Προσθέτετε το μίγμα του τηγανιού στο ρύζι και μεταφέρετε το καινούριο μίγμα σε σαλατιέρα. Κόβετε τα αβγά στα 8 και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα. Ρίχνετε τη λιαστή ντομάτα, το υπόλοιπ ελαιόλαδο και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεβγάζετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζετε. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι. Το βράζετε για 12-14 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσουν τα αλατοπιπερώνετε και τα καρυκεύετε με τον κόλιανδρο.

Βήμα 3

Προσθέτετε το μίγμα του τηγανιού στο ρύζι και μεταφέρετε το καινούριο μίγμα σε σαλατιέρα. Κόβετε τα αβγά στα 8 και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα. Ρίχνετε τη λιαστή ντομάτα, το υπόλοιπ ελαιόλαδο και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή