sagria

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κρασί Αγιωργίτικο
  • 1 κρασοπότηρο μπράντι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα, σε μικρούς κύβους
  • 1 πορτοκάλι, σε φέτες
  • 4 βερίκοκα ώριμα, ψιλοκομμένα
  • μπόλικα παγάκια
  • 2 σόδες αναψυκτικό

Το διάσημο ισπανικό ποτό με κρασί και κομμάτια φρέσκων φρούτων είναι από τις καλύτερες επιλογές για καλοκαιρινά τραπέζια και βραδιές στη βεράντα με φίλους. Σερβίρεται παγωμένη και αρέσει πολύ.

Σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ αδειάζετε το κρασί μαζί με το μπράντι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρούτα, τα παγάκια, τις σόδες και ανακατεύετε. Η σαγκρία σερβίρεται σε γυάλινα ποτήρια καλά παγωμένη.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ αδειάζετε το κρασί μαζί με το μπράντι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρούτα, τα παγάκια, τις σόδες και ανακατεύετε. Η σαγκρία σερβίρεται σε γυάλινα ποτήρια καλά παγωμένη.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb