Μια ιδιαίτερη σαλάτα από την κουζίνα του Λιβάνου, που είναι πληθωρική, γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά, εκλεκτή και κοσμοπολίτικη.

Υλικά
- 1αραβική πίτα
- 1 φλιτζάνι μαρούλι, κομμένο
- 1 φλιτζάνι ντομάτα, κομμένη
- 1/2 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο
- 1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, κομμένη
- 1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι ραπανάκια, σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι αντράκλα (προαιρετικά), κομμένη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι μέντα, ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
- 2 κουτ. σούπας σουμάκ
- 1/4 φλιτζάνι μελάσα ροδιού
- 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο