salad_glistrida
clock icon
20'

Σαλάτα γλιστρίδα με φινόκιο, τοματίνα και χανιώτικη μυζήθρα

Υλικά

  • Υλικά: 4 μερίδες
  • 200 γρ. φυλλαράκια γλιστριδας (μαζί με τα τρυφερά κοτσάνια )
  • 100 γρ. φινόκιο κομμένο σε ψιλές λωρίδες
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ .κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε λωρίδες
  • 100 γρ. αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ώριμα νεκταρίνια μαζί με 2 ώριμα αβοκάντο χτυπημένα στο μπλέντερ
  • 20 ml ξίδι από ρύζι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. χανιώτικη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια
  • Αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας μαυροκούκι

Η γλιστρίδα ( verdolagas όπως ονομάζεται) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αυθεντική μεξικανική γαστρονομία. Εδώ, την απολαμβάνουμε με κρητικά συστατικά, δροσερή και ότι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Τοποθετούμε τα ντοματίνια, γλιστρίδα, νεκταρίνια, αγγούρι και αβοκάντο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

Στη συνέχεια σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τη γλιστρίδα, το αγγούρι, το φινόκιο και το κρεμμύδι μαζί με τα πολτοποιημένα νεκταρίνια και αβοκάντο, το ξίδι και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε ελαφρά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη μυζήθρα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

 

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε τα ντοματίνια, γλιστρίδα, νεκταρίνια, αγγούρι και αβοκάντο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τη γλιστρίδα, το αγγούρι, το φινόκιο και το κρεμμύδι μαζί με τα πολτοποιημένα νεκταρίνια και αβοκάντο, το ξίδι και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε ελαφρά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη μυζήθρα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

 

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος