Μία πλούσια και θρεπτική σαλάτα, που μπορεί να σταθεί και ως γεύμα. Η βινεγκρέτ σόγιας συνδυαστικά και με τα κάσιους απογειώνουν τη γεύση της σαλάτας.

15'
Σαλάτα λάχανο με πιπεριές, καρότο, κάσιους και βινεγκρέτ με σόγια
Υλικά
- 250γρ. λάχανο άσπρο, σε λεπτές λωρίδες
- 250γρ. λάχανο κόκκινο, σε λεπτές λωρίδες
- 50γρ. πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές φέτες
- 50γρ. πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές φέτες
- 100γρ. καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
- 30γρ. κάσιους χοντροκομμένα
- 50γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε διαγώνιες φέτες
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 80ml βινεγκρέτ σόγιας
- 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 80γρ. σόγια σως
- 20γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 30ml χυμό λεμονιού
- 60ml χυμό λάιμ
- 20γρ. μουστάρδα dijon
- 400ml ηλιέλαιο
- πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ σόγιας:
Tips
- Για τη βινεγκρέτ δίνετε μεγαλύτερη δοσολογία από την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε σαλάτα. Όση σας περισσέψει μπορείτε να την φυλάξετε σε βαζάκι στο ψυγείο για μία εβδομάδα.