salata_avocado_anoigma
clock icon
60'

Σαλάτα με μπρόκολο, αβοκάντο και αυγά

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • Για τη σαλάτα

  • 1 μικρό λάχανο
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκια αράπικα
  • 1/4 φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αγγούρια
  • 1 αβοκάντο
  • 3 βραστά αυγά, κομμένα στα 6
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σος γιαουρτιού

  • 240 γρ. (περίπου 2) πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι

Αυτή η πληθωρική σαλάτα με το αβοκάντο, τα βραστά αυγά και τη δροσερή σος γιαουρτιού είναι πολύ ανοιξιάτικη και τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει κι ένα ελαφρύ γεύμα.

Σος γιαουρτιού: Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στεγνώνουμε με λίγο χαρτί. Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στον φούρνο, στους 200°C, για 30 λεπτά.Τις βγάζουμε από τον φούρνο και το αλουμινόχαρτο. Οι πιπεριές θα έχουν ψηθεί (και ελαφρά καψαλιστεί). Αφήνουμε να περάσουν 5-10 λεπτά για να κρυώσουν λίγο, πετάμε το νερό τους, αφαιρούμε τη φλούδα και τραβάμε τα κοτσάνια.

Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος να ανοίξουν και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια. Τς κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi (ή και σε μπλέντερ) και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.

Σαλάτα: Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε ακανόνιστες χοντρές φέτες. Στη συνέχεια πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το ρίχνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό. Βράζουμε το μπρόκολο για 3 με 5 λεπτά για να ζεματιστεί αλλά να παραμείνει τραγανό. Κρυώνουμε με άφθονο νερό και στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο κομμένο σε ακανόνιστα κομματάκια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και υλικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη σος γιαουρτιού με τις πιπεριές Φλωρίνης και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Studio M - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σος γιαουρτιού: Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στεγνώνουμε με λίγο χαρτί. Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στον φούρνο, στους 200°C, για 30 λεπτά.Τις βγάζουμε από τον φούρνο και το αλουμινόχαρτο. Οι πιπεριές θα έχουν ψηθεί (και ελαφρά καψαλιστεί). Αφήνουμε να περάσουν 5-10 λεπτά για να κρυώσουν λίγο, πετάμε το νερό τους, αφαιρούμε τη φλούδα και τραβάμε τα κοτσάνια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος να ανοίξουν και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια. Τς κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi (ή και σε μπλέντερ) και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.

Βήμα 3

Σαλάτα: Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε ακανόνιστες χοντρές φέτες. Στη συνέχεια πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το ρίχνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό. Βράζουμε το μπρόκολο για 3 με 5 λεπτά για να ζεματιστεί αλλά να παραμείνει τραγανό. Κρυώνουμε με άφθονο νερό και στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο κομμένο σε ακανόνιστα κομματάκια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και υλικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη σος γιαουρτιού με τις πιπεριές Φλωρίνης και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Studio M - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης