Honey and sesame halloumi
clock icon
15'

Σαλάτα με χούμους, σιτάρι και ψητό χαλούμι

Υλικά

  • 200 γρ. σιτάρι βρασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. σπόρους ροδιού
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 βαζάκι έτοιμο χούμους (Δείτε εδώ τη συνταγή για σπιτικό χούμους)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. χαλούμι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μια χορταστική σαλάτα που δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Συνδυάζει πουρέ οσπρίου, σιτάρι, τυρί και λαχανικά, και στέκεται εύκολα και σαν κυρίως.

Βράζουμε το σιτάρι από την προηγουμένη σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Την επομένη, σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιτάρι, τα ντοματίνια, το ρόδι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το χούμους, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε.
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 20 ml ελαιόλαδο τηγανίζουμε το χαλούμι για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα πιάτο στρώνουμε πρώτα το χούμους με το γιαούρτι, έπειτα βάζουμε τη σαλάτα από το σιτάρι και, τέλος, το τηγανητό χαλούμι και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το σιτάρι από την προηγουμένη σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Την επομένη, σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιτάρι, τα ντοματίνια, το ρόδι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το χούμους, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε.

Βήμα 4

Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 20 ml ελαιόλαδο τηγανίζουμε το χαλούμι για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 5

Σε ένα πιάτο στρώνουμε πρώτα το χούμους με το γιαούρτι, έπειτα βάζουμε τη σαλάτα από το σιτάρι και, τέλος, το τηγανητό χαλούμι και σερβίρουμε.