salata me apaki
clock icon
60'

Σαλάτα με φακές, απάκι και αβγό βραστό

Υλικά

  • 150γρ. Φακές Ψιλές ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ
  • 1 κούπα ρόκα
  • 1 κρεμμυδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 βραστά αβγά, βραστά
  • 150γρ. απάκι, κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια ωραία σαλάτα που άνετα στέκεται στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ γεύμα, χάρη στις Φακές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, που περιέχει, αφού είναι πλούσιες σε πρωτεϊνη και φυτικές ίνες, που σε κρατούν χορτάτο.

Βράζετε τις φακές με το δαφνόφυλλο, αλατίζοντας προς το τέλος. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσετε τις φακές και ανοίξουν ούτε να τις αφήσετε άβραστες και σκληρές. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ανακατεύετε καλά μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα να γίνει ομοιογενής σάλτσα, τη ρίχνετε κι αυτή στο μπολ με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να ανακατευτούν τα αρώματα και να κρυώσουν οι φακές.
Σοτάρετε το απάκι σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι. Το προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα βραστά αβγά κομμένα στη μέση, τη ρόκα και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις φακές με το δαφνόφυλλο, αλατίζοντας προς το τέλος. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσετε τις φακές και ανοίξουν ούτε να τις αφήσετε άβραστες και σκληρές. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Βήμα 3

Ανακατεύετε καλά μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα να γίνει ομοιογενής σάλτσα, τη ρίχνετε κι αυτή στο μπολ με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να ανακατευτούν τα αρώματα και να κρυώσουν οι φακές.

Βήμα 4

Σοτάρετε το απάκι σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι. Το προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 5

Προσθέτετε τα βραστά αβγά κομμένα στη μέση, τη ρόκα και σερβίρετε.