salata me fakes
clock icon
1:10'

Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και κατσικίσια φέτα

Υλικά

  • 300γρ. φακές
  • 150γρ. πλιγούρι
  • 3 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100γρ. κατσικίσια φέτα, θρυμματισμένη στο χέρι
  • ανθό αλατιού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Θρεπτική και χορταστική σαλάτα, που μπορεί να αντικαταστήσει και γεύμα. Η κατσικίσια φέτα δένει αρμονικά με το πλιγούρι και τις φακές.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φακές και τις ξεπλένουμε με νερό. Τις σουρώνουμε, τις ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι  σε βραστό νερό (το νερό πρέπει να το καλύπτει) για 30 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Βάζουμε τις φακές και το πλιγούρι σε σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φακές και τις ξεπλένουμε με νερό. Τις σουρώνουμε, τις ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι  σε βραστό νερό (το νερό πρέπει να το καλύπτει) για 30 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Βήμα 3

Βάζουμε τις φακές και το πλιγούρι σε σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση