salata me fakes

LIGHT

clock icon
1:10'

Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και κατσικίσια φέτα

Υλικά

  • 300γρ. φακές
  • 150γρ. πλιγούρι
  • 3 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100γρ. κατσικίσια φέτα, θρυμματισμένη στο χέρι
  • ανθό αλατιού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Θρεπτική και χορταστική σαλάτα, που μπορεί να αντικαταστήσει και γεύμα. Η κατσικίσια φέτα δένει αρμονικά με το πλιγούρι και τις φακές.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις φακές και τις ξεπλένετε με νερό. Τις σουρώνετε, τις ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με νερό και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζετε το πλιγούρι  σε βραστό νερό (το νερό πρέπει να το καλύπτει) για 30 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει.
Βάζετε τις φακές και το πλιγούρι σε σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτετε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις φακές και τις ξεπλένετε με νερό. Τις σουρώνετε, τις ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με νερό και τις αφήνετε να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζετε το πλιγούρι  σε βραστό νερό (το νερό πρέπει να το καλύπτει) για 30 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει.

Βήμα 3

Βάζετε τις φακές και το πλιγούρι σε σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτετε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση