Salata me dressing rodi small

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

clock icon
15'

Σαλάτα με γκρέιπφρουτ, μανούρι, φιστίκι Αιγίνης και dressing ρόδι

Υλικά

  • 300 γρ. διάφορα μαρούλια και τρυφερά φύλλα για σαλάτα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανούρι, κομμένο σε τριγωνάκια
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο από μεμβράνες και φιλεταρισμένο
  • 4 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το dressing

  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 1 ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ, αποξηραμένο
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τραπέζι της Κυριακής ή για ένα πιο γιορτινό γεύμα ετοιμάζουμε μια ξεχωριστή σαλάτα με πράσινα φύλλα, γκρέιπφρουτ και ρόδι. Το απαλό μανούρι και το αρωματικό dressing ροδιού δίνουν υπέροχη γεύση.

Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το dressing. Σε ένα μπολ βάζουμε τις σαλάτες, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιάτα ή πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε το μανούρι, το γκρέιπφρουτ, το ρόδι και το φιστίκι. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το dressing. Σε ένα μπολ βάζουμε τις σαλάτες, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιάτα ή πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε το μανούρι, το γκρέιπφρουτ, το ρόδι και το φιστίκι. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε