OliveMagazine

Σαλάτα με γλυκιά κολοκύθα και σάλτσα από παντζάρι, φρέσκια μυζήθρα και δυόσμο

Σαλάτα με γλυκιά κολοκύθα και σάλτσα από παντζάρι, φρέσκια μυζήθρα και δυόσμο

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200 γρ. γλυκολοκύθα κομμένη σε φέτες 0,5 εκατοστού.
  • 1 μεγάλο παντζάρι βρασμένο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
  • 1 μεσαία σκελίδα σκόρδο
  • 70 γρ κατσικίσια μυζήθρα σε μικρές μπαλίτσες
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
  • Χυμός από ένα μανταρίνι
  • Ξύσμα από ένα λάιμ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μαρινάρουμε για 10 λεπτά την γλυκολοκύθα σε ελαιόλαδο , μαζί με το πιπέρι και την φρέσκια ρίγανη.

Ψήνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι τις φέτες γλυκολοκύθας και από τις 2 πλευρές.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το παντζάρι με το τζίντζερ, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό από το μανταρίνι και περνάμε το μείγμα από σίτα.

Στήνουμε σε ρηχό πιάτο την σάλτσα από το παντζάρι και τοποθετούμε πάνω του τις φέτες γλυκολοκύθας μαζί με τις μπαλίτσες μυζήθρας. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τον δυόσμο και το ξύσμα από το λάιμ.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο