zesth-salata
clock icon
30'

Σαλάτα με γλυκιά κολοκύθα και σάλτσα από παντζάρι, φρέσκια μυζήθρα και δυόσμο

Υλικά

  • 200 γρ. γλυκολοκύθα κομμένη σε φέτες 0,5 εκατοστού.
  • 1 μεγάλο παντζάρι βρασμένο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
  • 1 μεσαία σκελίδα σκόρδο
  • 70 γρ κατσικίσια μυζήθρα σε μικρές μπαλίτσες
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
  • Χυμός από ένα μανταρίνι
  • Ξύσμα από ένα λάιμ

Χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστή ένα αγαπημένο υλικό , την γλυκολοκύθα! Μια ζεστή σαλάτα που συνδυαστικά με τα υπόλοιπα υλικά της μας χαρίζει μία μοναδική γεύση για το δείπνο με αγαπημένους φίλους.

Μαρινάρουμε για 10 λεπτά την γλυκολοκύθα σε ελαιόλαδο , μαζί με το πιπέρι και την φρέσκια ρίγανη.
Ψήνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι τις φέτες γλυκολοκύθας και από τις 2 πλευρές.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το παντζάρι με το τζίντζερ, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό από το μανταρίνι και περνάμε το μείγμα από σίτα.
Στήνουμε σε ρηχό πιάτο την σάλτσα από το παντζάρι και τοποθετούμε πάνω του τις φέτες γλυκολοκύθας μαζί με τις μπαλίτσες μυζήθρας. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τον δυόσμο και το ξύσμα από το λάιμ.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάρουμε για 10 λεπτά την γλυκολοκύθα σε ελαιόλαδο , μαζί με το πιπέρι και την φρέσκια ρίγανη.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι τις φέτες γλυκολοκύθας και από τις 2 πλευρές.

Βήμα 3

Χτυπάμε στο μπλέντερ το παντζάρι με το τζίντζερ, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό από το μανταρίνι και περνάμε το μείγμα από σίτα.

Βήμα 4

Στήνουμε σε ρηχό πιάτο την σάλτσα από το παντζάρι και τοποθετούμε πάνω του τις φέτες γλυκολοκύθας μαζί με τις μπαλίτσες μυζήθρας. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τον δυόσμο και το ξύσμα από το λάιμ.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος