salata_ntomatinia_kounoupidi
clock icon
1:25'

Σαλάτα με ντοματίνια και κουνουπίδι

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 12 baby πατάτες
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.
  • μισό κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • Για τα ντοματίνια

  • 16 ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βαλσάμικο
  • ανθό αλατιού
  • Για τη σαλάτα

  • 2 σακουλάκια έτοιμη σαλάτα mix (λόλα πράσινη και κόκκινη, ρόκα κ.λπ.)
  • 2 κρεμμύδια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • Για τη σάλτσα

  • 6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι και πιπέρι

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στη σαλάτα λίγο φρέσκο άνηθο και δυόσμο για δροσιά.

Κι όμως μια σαλάτα με νηστίσιμα, πρωτότυπα υλικά, όπως το κουνουπίδι, μπορεί να γίνει ένα χορταστικό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του γεύμα.

Βράζουμε τις πατάτες για 10΄. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80°C.

Ντοματίνια: Σε ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 80°C για 1 ώρα.

Σε άλλο ταψί βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κουνουπίδι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ψήνουμε για 20΄-25΄ στους 200°C στη μεσαία θέση του φούρνου. Αφήνουμε για να κρυώσουν.

Σαλάτα και σάλτσα: Συναρμολογούμε τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε αναμείξει όλα τα υλικά μαζί, καλά.

Styling: Elena Jeffrey - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες για 10΄. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80°C.

Βήμα 2

Ντοματίνια: Σε ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 80°C για 1 ώρα.

Βήμα 3

Σε άλλο ταψί βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κουνουπίδι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ψήνουμε για 20΄-25΄ στους 200°C στη μεσαία θέση του φούρνου. Αφήνουμε για να κρυώσουν.

Βήμα 4

Σαλάτα και σάλτσα: Συναρμολογούμε τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε αναμείξει όλα τα υλικά μαζί, καλά.

Styling: Elena Jeffrey - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M