Quick beetrootchutney
clock icon
10'

Σαλάτα με παντζάρια, μπούκοβο και σπόρους μουστάρδας

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους μουστάρδας*
  • 500 γρ. έτοιμα βρασμένα παντζάρια (στα σούπερ μάρκετ)
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Tips

  • Οι σπόροι μουστάρδας ή αλλιώς σπόροι σιναπιού ή σιναπόσποροι είναι πολύ μικροί, σκληροί και ολοστρόγγυλοι με χρώμα κίτρινο ή κιτρινοκαφέ. Χρησιμοποιούνται ολόκληροι σε πίκλες, τουρσιά, μαρινάδες, ακόμα και στην άλμη για ελιές. Θα τους βρείτε σε ενημερωμένα μπαχαράδικα και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Μια ιδιαίτερη παντζαροσαλάτα με πικάντικη γεύση. Ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά και συνοδεύει τέλεια τα θαλασσινά και τα ψάρια.

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους πάχους 1 εκ. και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: LOUISE HAGGER

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους πάχους 1 εκ. και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα αν χρειαστεί.

Βήμα 2

Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Βήμα 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: LOUISE HAGGER