salata-peponi
clock icon
20'

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο, χαλούμι και βασιλικό

Υλικά

  • 1 πεπόνι μικρό
  • 6 φέτες προσούτο
  • 100γρ. χαλούμι
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 60ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια απολαυστική σαλάτα με καλοκαιρινό προφίλ, που θα ταιριάξει τέλεια με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνετε τις φέτες προσούτο.
Καθαρίζετε το πεπόνι και πετάτε τους σπόρους. Με ένα κουτάλι παριζιέν κόβετε μπαλάκια από την σάρκα του πεπονιού και τα βάζετε πάνω στο προσούτο.
Κόβετε μικρούς κύβους το χαλούμι και τα πλάθετε στο χέρι για να πάρουν τη μορφή μπάλας. Τα σκορπίζετε ενδιάμεσα στο πεπόνι. Στολίζετε με τα φύλλα βασιλικού.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Αφού έχετε έτοιμη τη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε καλά. Ραντίζετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνετε τις φέτες προσούτο.

Βήμα 2

Καθαρίζετε το πεπόνι και πετάτε τους σπόρους. Με ένα κουτάλι παριζιέν κόβετε μπαλάκια από την σάρκα του πεπονιού και τα βάζετε πάνω στο προσούτο.

Βήμα 3

Κόβετε μικρούς κύβους το χαλούμι και τα πλάθετε στο χέρι για να πάρουν τη μορφή μπάλας. Τα σκορπίζετε ενδιάμεσα στο πεπόνι. Στολίζετε με τα φύλλα βασιλικού.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Αφού έχετε έτοιμη τη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε καλά. Ραντίζετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.