roasted sweet potato, chorizo and pepper saladeveryday value
clock icon
30'

Σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες, λουκάνικο και πιπεριές

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 2 γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα, σε μικρούς κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. λουκάνικο καυτερό (π.χ. ισπανικό τσορίθο)
  • 2 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
  • 2 χούφτες ρόκα
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι

Αυτή η ζεστή σαλάτα με τις γλυκοπατάτες και το λουκάνικο μπορεί να σερβιριστεί είτε ως συνοδευτικό, είτε ως ελαφρύ κυρίως πιάτο σε ένα καθημερινό τραπέζι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι και το λουκάνικο σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2΄.

Αλατίζουμε με μια καλή πρέζα αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 15΄-20΄ μέχρι να ψηθούν καλά.

Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα γαρνίροντας με τις πιπεριές, τη ρόκα και περιχύνοντας με το ξίδι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Συνταγή: Janine Ratcliffe, φωτογραφία: Gareth Morgans, Mike English, Vinny Whiteman, Kris Kirkham

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι και το λουκάνικο σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2΄.

Βήμα 2

Αλατίζουμε με μια καλή πρέζα αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 15΄-20΄ μέχρι να ψηθούν καλά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα γαρνίροντας με τις πιπεριές, τη ρόκα και περιχύνοντας με το ξίδι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Συνταγή: Janine Ratcliffe, φωτογραφία: Gareth Morgans, Mike English, Vinny Whiteman, Kris Kirkham