salata me revithia k pantzari_SLIDER
clock icon
60'

Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια και κρεμμύδια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 5 παντζάρια μέτρια
  • 4 κρεμμύδια, ολόκληρα με τη φλούδα
  • 200γρ. ρεβίθια
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μερικές κουτ. σούπας ξινομυζήθρα (προαιρετικά)
  • Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. γλυκού ξίδι
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο μικρή

Tips

  • Αν νηστεύετε μπορείτε να παραλείψετε την ξινομυζήθρα.

Συνδυάζουμε τα νόστιμα ρεβίθια με τη γλύκα του παντζαριού και την αψάδα του κρεμμυδιού, τα «ντύνουμε» με μια ωραία σος και φτιάχνουμε μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα.

Μουλιάζετε 1 νύχτα τα ρεβίθια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τυλίγετε το κάθε παντζάρι και κάθε κρεμμύδι ακαθάριστα σε αλουμινόχαρτο, αφού τα αλατίσετε. Τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στους 180˚C γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.
Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε απαλά, πασπαλίζετε με την ξινομυζήθρα και σερβίρετε.
Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε 1 νύχτα τα ρεβίθια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Τυλίγετε το κάθε παντζάρι και κάθε κρεμμύδι ακαθάριστα σε αλουμινόχαρτο, αφού τα αλατίσετε. Τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στους 180˚C γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.

Βήμα 4

Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε απαλά, πασπαλίζετε με την ξινομυζήθρα και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή