SALATA-ME-SPANAKI-SYGLINO
clock icon
25'

Σαλάτα με σπανάκι, σύγκλινο Μάνης, ρόδια και ανθότυρο

Υλικά

  • 600γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο καλά
  • 150γρ. σύγκλινο Μάνης
  • σπόρους από 1 ρόδι
  • 100γρ. ανθότυρο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι

Μια δροσερή χειμωνιάτικη σαλάτα με φίνο dressing με πετιμέζι και σόγια σος, που μπορεί να θεωρηθεί και πλήρες γεύμα αφού εμπλουτίζεται σύγκλινο και ανθότυρο.

Κόβετε το σύγκλινο σε μακρόστενα κομματάκια σαν χοντρά σπιρτόξυλα. Τα βάζετε σ’ ένα αντικολλητικό σαγανάκι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά.
Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Μ’ ένα πιρούνι λιώνετε το ανθότυρο και το αραιώνετε με 1 κουτ. σούπας νερό.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σπανάκι, ρίχνετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού, σκορπίζετε το σύγκλινο και βάζετε ακριβώς στη μέση το λιωμένο ανθότυρο. Περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το σύγκλινο σε μακρόστενα κομματάκια σαν χοντρά σπιρτόξυλα. Τα βάζετε σ’ ένα αντικολλητικό σαγανάκι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά.

Βήμα 2

Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Μ’ ένα πιρούνι λιώνετε το ανθότυρο και το αραιώνετε με 1 κουτ. σούπας νερό.

Βήμα 3

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σπανάκι, ρίχνετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού, σκορπίζετε το σύγκλινο και βάζετε ακριβώς στη μέση το λιωμένο ανθότυρο. Περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb