Salata_Nisouaz_Evagelou
clock icon
30'

Σαλάτα νισουάζ με φρέσκο τόνο

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. φρέσκο τόνο, κομμένο σε 4 φέτες
  • 4 καρδιές μαρουλιού
  • 4 μικρές βρασμένες πατατούλες
  • 12 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, σε φέτες
  • 250 γρ. αμπελοφάσουλα, κομμένα
  • 4 φιλετάκια αντζούγιας, σε λεπτές λωρίδες
  • 12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 4 αυγά ποσέ
  • Για το dressing
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 30 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • λίγα φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φτιάχνουμε μια διαφορετική σαλάτα νισουάζ προσθέτοντας φρέσκο τόνο.

Dressing: Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξίδι και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να δέσει το dressing. Κατόπιν προσθέτουμε την κάππαρη, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Σαλάτα: Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τον τόνο και τον ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τον θωρακίζουμε και από τις 2 πλευρές φροντίζοντας να είναι εσωτερικά κόκκινος και ζουμερός.

Σε πιατέλα σερβίρουμε το μαρούλι, τις πατάτες σε φέτες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι, τα φασολάκια, την αντζούγια, τις ελιές και ραντίζουμε με το dressing. Βάζουμε το φιλέτο του τόνου από πάνω και το ποσέ αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Dressing: Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξίδι και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να δέσει το dressing. Κατόπιν προσθέτουμε την κάππαρη, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Σαλάτα: Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τον τόνο και τον ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τον θωρακίζουμε και από τις 2 πλευρές φροντίζοντας να είναι εσωτερικά κόκκινος και ζουμερός.

Βήμα 3

Σε πιατέλα σερβίρουμε το μαρούλι, τις πατάτες σε φέτες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι, τα φασολάκια, την αντζούγια, τις ελιές και ραντίζουμε με το dressing. Βάζουμε το φιλέτο του τόνου από πάνω και το ποσέ αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: Studio M