zymarika
clock icon
1:55'

Σαλάτα ζυμαρικών με ρεβίθια και δυόσμο

Υλικά

  • 250γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 1 νεροπότηρο ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. τυρί έμενταλ κομμένο σε κυβάκια
  • 100γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας κρασόξιδο
  • λίγο αλάτι

Μια κρύα σαλάτα με ζυμαρικά συνήθως εξελίσσεται σε κυρίως πιάτο. Στην προκειμένη περίπτωση τη συνδυάζουμε με βρασμένα ρεβίθια, δροσερές ντομάτες και αρωματικό δυόσμο. Κρυώστε την καλά στο ψυγείο και απολαύστε την μαζί με ένα ποτήρι λευκό αρωματικό κρασί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα κοχυλάκια για 8 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
Μόλις κρυώσουν τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε μέσα τα βρασμένα ρεβίθια, τα κυβάκια του έμενταλ, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατεύετε πολύ καλά, σκεπάζετε με μια μεμβράνη τη σαλατιέρα και την κρυώνετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε το dressing: Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι.
Χτυπάτε καλά το μίγμα, βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο, την αλατίζετε και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα κοχυλάκια για 8 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Βήμα 2

Μόλις κρυώσουν τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε μέσα τα βρασμένα ρεβίθια, τα κυβάκια του έμενταλ, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατεύετε πολύ καλά, σκεπάζετε με μια μεμβράνη τη σαλατιέρα και την κρυώνετε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι.

Βήμα 4

Χτυπάτε καλά το μίγμα, βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο, την αλατίζετε και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb