ice_cream_sandwich
clock icon
35'

«Σάντουιτς» με παγωτό καραμέλα

Υλικά

  • 16 cookies σοκολάτας
  • 500 ml παγωτό καραμέλα έτοιμο (ελαφρώς μαλακό, για να μπορούμε να το δουλέψουμε)
  • 200 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

Κλασικά και αγαπημένα σάντουιτς με παγωτό καραμέλα. Το ιδανικό δροσιστικό γλυκό για κέρασμα. Χρειάζεται μόλις 3 υλικά.

Μερίδες: 8

Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι στο μέγεθος των cookies που θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε ανάποδα ένα cookie μέσα του. Καλύπτουμε το μπισκότο με ένα στρώμα παγωτού, φτάνοντας ως τα άκρα του τσερκιού. Σκεπάζουμε το παγωτό με ένα δεύτερο μπισκότο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τα «σάντουιτς» στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπολ, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι που να χωράει στην κατάψυξη. Βουτάμε ένα ένα τα «σάντουιτς» στη σοκολάτα οριζοντίως ή καθέτως ως τη μέση και αμέσως τα τοποθετούμε στο ταψάκι που προετοιμάσαμε.

Ξαναβάζουμε τα σάντουιτς στην κατάψυξη να παγώσει και η σοκολάτα και ύστερα τα μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι και τα διατηρούμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε 5΄ νωρίτερα από την κατάψυξη.

Συνταγή: Xanthe Clay,  Φωτογραφία: Philip Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Μερίδες: 8

Βήμα 2

Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι στο μέγεθος των cookies που θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε ανάποδα ένα cookie μέσα του. Καλύπτουμε το μπισκότο με ένα στρώμα παγωτού, φτάνοντας ως τα άκρα του τσερκιού. Σκεπάζουμε το παγωτό με ένα δεύτερο μπισκότο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τα «σάντουιτς» στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Βήμα 3

Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπολ, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι που να χωράει στην κατάψυξη. Βουτάμε ένα ένα τα «σάντουιτς» στη σοκολάτα οριζοντίως ή καθέτως ως τη μέση και αμέσως τα τοποθετούμε στο ταψάκι που προετοιμάσαμε.

Βήμα 4

Ξαναβάζουμε τα σάντουιτς στην κατάψυξη να παγώσει και η σοκολάτα και ύστερα τα μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι και τα διατηρούμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε 5΄ νωρίτερα από την κατάψυξη.

Βήμα 5

Συνταγή: Xanthe Clay,  Φωτογραφία: Philip Webb